Waterlands Archief

Algemeen

Het Waterlands Archief is het historisch geheugen van de regio en heeft een schat aan historische gegevens, een prachtige bibliotheek en een indrukwekkende collectie kaarten, prenten en foto's.

Het Waterlands Archief is opgericht in 1979 door de bij het ISW aangesloten gemeenten. In 2003 is de naam van Streekarchief Waterland veranderd in Waterlands Archief, Centrum voor regionaal en historisch onderzoek. Het Waterlands Archief maakt deel uit van het ISW. Het Waterlands Archief is sinds 2003 gevestigd in een eigen gebouw in Purmerend. Behalve voor gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zeevang, is het Waterlands Archief ook de centrale bewaarplaats voor de archieven van de waterschappen in ons gebied. Daarnaast zijn hier ook nog de archieven van notarissen en van particulieren organisaties als bedrijven, kerken en verenigingen te raadplegen.

De archiefstukken van het Waterlands Archief zijn door iedereen vrij en kosteloos te raadplegen.

Bezoekadres

Wielingenstraat 75 Purmerend
Telefoon: 0299 411530
Fax: 0299 411548
E-mail: info@waterlandsarchief.nl 

Openingstijden

Het Waterlands Archief is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag is het archief gesloten.

Meer informatie

Op de website www.waterlandsarchief.nl of aan de balie van het Waterlands Archief kunt u meer informatie krijgen over het Waterlands Archief.