Veelgestelde vragen

Je kunt heel makkelijk je lessen zien in je Magister-app, hier worden ook roosterwijzigingen in getoond.

Eerst ga je naar de mentor. Maar als je nu een probleem met je mentor hebt? Dan kun je dat bespreken met de teamleider. Die kan je ook helpen bij andere vragen of problemen. Op school hebben we ook een zorgteam.

We staan niet toe dat er iemand wordt gepest op school. Wanneer er toch sprake is van pestgedrag kun je daar altijd voor bij je mentor, afdelingsleider of een andere docent terecht. Samen met de ‘pesters’ gaan we het probleem oplossen. We willen graag dat iedereen zich in school prettig en veilig kan voelen.

Heb je ook een dyslexieverklaring? Dan krijg je van school een dyslexiepas. Je hebt dan meer tijd bij een toets. Bij dyslexie kun je ook extra begeleiding van de remedial teacher krijgen. Misschien weet je nog niet zeker of je wel écht dyslexie hebt. Daarom maak je in de eerste klas een paar toetsen. Die laten zien of je wel of geen dyslexie hebt. Twijfelen we, dan gaan we aan de slag met een uitgebreide test. Ben je toch dyslectisch? Dan nemen we contact op met je ouders. Ook ga je voor een onderzoek naar een orthopedagoog of psycholoog. Je krijgt dan een verklaring dat je dyslexie hebt.

Als je ADHD hebt, houden de docenten daar rekening mee. Het is dan voor jou misschien moeilijk om je te concentreren in de klas. Daarom maken we daar afspraken over, samen met de teamleider, je mentor en de docenten. Soms ben je al geholpen met een andere plek in de klas, zoals vooraan. Slik je er medicijnen tegen? Meld het even bij je mentor op school.

Ben je ziek of kan je vanwege een andere wettige reden niet naar school? Dan moeten je ouders deze absentie doorgeven voor 8:00 via de Magister-app of telefonisch naar de schoollocatie waar jij zit. Het telefoonnummer is te vinden op de schoolwebsite.

In overleg met je mentor kan dit proces worden gestart.

Via Magister wordt de voortgang gevolgd.

De regels omtrent gebruik van mobiele telefoons verschilt per schoollocatie.

Via Magister is het mogelijk om contact op te nemen met jouw docent.

Wanneer je niet kan inloggen op een van jouw accounts moet je contact opnemen met de administratie van jouw school.

Je kan je cijfers zien in Magister.

De bevorderingsnormen (waaraan je moet voldoen om over te gaan) zijn te vinden op de website van jouw school.

Je kunt het aanmeldformulier digitaal invullen.

Na je aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging. Dan gaan wij ermee aan de slag. Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons over de definitieve plaatsing.

We staan niet toe dat er iemand wordt gepest op school. Wanneer er toch sprake is van pestgedrag kun je daar altijd voor bij je mentor, afdelingsleider of een andere docent terecht. Samen mWe hebben meerdere scholen. Het onderwijs verschilt wel wat per school. Meestal vertelt je leerkracht van de basisschool welk vervolgonderwijs – en dus welke school – voor jou geschikt is.et de ‘pesters’ gaan we het probleem oplossen. We willen graag dat iedereen zich in school prettig en veilig kan voelen.

Let maar op, je zult heel snel de weg weten. Daar helpen we je bij. De eerste schooldagen laten we je zien waar de lokalen zijn. Ook kijken we even op andere plekken in de school. Bijvoorbeeld in de mediatheek en de gymzaal.

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze online kunt bestellen. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding.

Jazeker! In mei krijg je van ons een formulier waarop je kunt invullen bij wie je graag in de klas zou willen. Natuurlijk moet diegene dan wel hetzelfde advies hebben gekregen. Wij beloven niets, maar gaan wel ons best voor je doen.

Dat zou kunnen, maar dan is dat toeval. Je hebt ongeveer 32 lesuren per week. Die zijn verdeeld over vijf schooldagen. Je kunt dan een dag hebben met maar vijf lesuren. Dan ben je om ongeveer 12.30 uur klaar. Je kunt ook wel eens een dag met acht lesuren hebben.

In de eerste klas heb je tussen de 30 en 32 lesuren per week. Een lesuur is 50 of 45 minuten. Sommige vakken heb je twee uur achter elkaar. We noemen dat een ‘blokuur’. De lesdagen zijn niet altijd even lang. Je hebt op een lesdag steeds twee of drie lessen achter elkaar, daarna is er een pauze.

Vaak kun je op school al iets aan je huiswerk doen. Maar houd er wel rekening mee dat je ook thuis nog aan de slag moet. Het is moeilijk te zeggen hoe lang je huiswerk moet maken. Je kunt voor drie vakken huiswerk hebben, maar ook voor zes vakken. Hoeveel uur je per dag bezig bent, is verschillend. En een tip: wacht niet tot het laatste moment met huiswerk maken.

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z’n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z’n allen!

Staat jouw vraag er niet tussen?

Geen probleem! Neem gerust contact op.